2013 m. spalio 14 d., pirmadienis

Užsisakyk ir nusipirk originalią dovaną!

Parduodamos kruopščiai dekoruotos skrynelės. Deginimo medyje, spalvinimo ir lakavimo pagalba išgaunamas ne paprasto spalvoto piešinio, o tam tikro įspaudo efektas (pirografija kartais priskiriama graviravimui medyje) bei gražus blizgesys šviesoje. Kiekvienos dėžutės dekoravimo procesas pasižymi individualumu. 

Tai - nemažai laiko užimantis rankų darbo kūrinys, o ne kažkokia pramoninė gamyba, tad vertinantiems gražius ir originalius daiktus turėtų patikti.

Kas gali būti pavaizduota? Praktiškai bet kas. Herbai, viduramžių gyvenimo motyvai iš senovinių miniatiūrų, nespalvotos graviūros, galų gale – įmonės ar kitoks logo. Piešinio detalumą stengiamasi atkurti kuo tiksliau, kiek tai leidžia gaminio dydis.

Kam gali būti panaudota? Praktiškai bet kam. Papuošalams, pinigams, „šeimos relikvijoms“ saugoti ir pan. Esu dekoravęs skryneles vaikams, suaugusių gimtadienių ir garbingų jubiliejų proga.

Kaina? Paprastai įvertinu dekoruotą skrynelę 40 – 50 lt (standartinė - 11.8 x 7.8 x 7 cm), priklausomai nuo to kiek laiko užima pats dekoravimas (prie pačių paprasčiausių reik pasėdėti apie 5 – 6 val). Pačios skrynelės yra perkamos (jų kaina įskaičiuota į visą gaminio kainą), tačiau kruopščiai nušlifuojamos bei kitaip paruošiamos dekoravimo procesui.

Kita informacija. Nuotraukoje tik turimi pavyzdžiai, tačiau su susidomėjusiais asmenimis galima tartis dėl siužeto, kitais iškylančiais klausimais. 

Kitų skrynelių pavyzdčiai čia.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą